Projekt Ungas tryck- och yttradefrihet

Under åtta veckor skapar ungdomar i åldrarna 16-19 innehåll för tidningen UNGDOM≠UNGDUM, som trycks i slutet av sommaren samt publiceras här på jamlikt.nu. Utifrån ungdomarnas intressen kommer teman som berör dem själva att lyftas i form av texter, illustrationer och bilder. Projektet ger ungdomarna verktyg för att skildra och påverka samtiden.

Behöver du kontakta oss?

Folkets park: En lugn plats

Ibrahim Abdirahman besöker Folkets park i Malmö och får en lugn och skön stund i Sveriges äldsta folkpark.

Den andra revolutionen

Miles upptäcker en värld större än honom. När alltings existens hänger på en spindeltråd blir han tvungen att göra tuffa val. JD Pedersen har tittat på Spider-Man: Across the Spider-Verse. 

Fotografier från Limhamn

Melina Fathi har fotograferat Limhamn. Hon ville fånga den lugna och avslappnade miljön som finns på stranden.

Ture rekommenderar

Miles Davis får musiken att explodera, Dungen spelar så att strängarna på gitarren nästan smäller av och Television får instrumenten att glittra. Ture Arvidson tipsar om tre album. 

Hjärnan är ditt starkaste verktyg, använd det

Hjärnan har en betydande roll gällande vilket typ av liv vi lever och hur vi känner för oss själva. Den lilla rösten vi har i huvudet går att kontrollera, skriver Emma Jonsson.

Left Underground - ett nytt konstkollektiv i Malmö 

Left Underground vill skapa konst för att informera om samhällsproblem. Kollektivet är måna om sin sekretess och ställde endast upp på en intervju i kod.

Ta vara på tiden - lägg undan mobilen

Unga spenderar allt för mycket tid på mobilen vilket är ett problem. Vi måste börja ta vara på tiden och hitta saker att underhålla oss med istället, skriver Karin Varga. 

Yttrandefrihet och religionsfrihet sätts på spel

Koranbränningar hör inte hemma i ett demokratiskt och civiliserat samhälle där alla människor är lika värda. Att bränna koraner ska räknas som hets mot folkgrupp, skriver Sara.

Vad är det som händer på Davidshallstorg?

Davidshallstorg används varje dag av besökare för att njuta av solen på en träbänk, träffa kompisar eller äta goda middagar på restaurangerna runt omkring. Nu väntar nya planer för platsen.

Ungas tankar om att plugga vidare

För många ungdomar är det en självklarhet att plugga vidare, men inte för alla. Vi intervjuade tre ungdomar i Malmö om deras tankar kring studier.

Sömnproblem? Här är 7 tips

Sömnproblem är vanligare än du tror. Ester Schöning-Ek ger sina bästa tips för att du ska slippa ligga vaken om nätterna. 

Mäns våld mot kvinnor

Män misshandlar kvinnor. Såhär arbetar Kvinnojouren Öresund och Bow Down Dance Academy för att stötta kvinnorna 

Sydostasiatiska Dashi får högsta betyg

UNGDOM≠UNGDUM's matrecensent Isac Fransson äter som ett djur, men kan ändå inte äta upp allt han får serverat på restaurangen Dashi

Modevärldens ikoniska plagg

I modevärlden finns det klädesplagg som fångar vår uppmärksamhet. I denna artikel beskrivs historien, designen och betydelsen bakom två fascinerande plagg. 

Vad tycker DU om Malmö?

I Pildammsparken möter UNGDOM≠UNGDUM Richard, Teresa och Anders* som intervjuas kring hur de upplever Malmö som stad...

Vad tycker malmöborna om Folkets park?

I centrala delen av Malmö ligger det en välkänd och en väldigt omtyckt plats, nämligen Folkets Park. Här samlas lokalbefolkningen och besökare, där det erbjuds en mängd olika aktiviteter och evenemang. Parken erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för människor i alla olika åldrar. Den är bland annat utrustad med lekplatser för barn, grönområden för picknick och avkoppling samt motionsspår för dem som vill träna...

UNGDOM≠UNGDUM har hållit en diskussion kring makt och dess natur. Har vi makt över våra liv? Finns det andra som skapar dina möjligheter eller är du alltid herre över ditt eget öde? Vad innebär det att ha makt? Är det kontroll eller är det pengar? Vi har sammanställt våra tankar och idéer kring makt i dessa konstverk som ni kan se här.