Modevärldens ikoniska plagg

I modevärlden finns det klädesplagg som fångar vår uppmärksamhet och väcker vårt intresse. I denna artikel beskrivs historien, designen och betydelsen bakom två fascinerande plagg.Square toe painted boot från Maison Margiela.

En ikonisk design med fyrkantig tå och lätt klack. Finns i flertal färger och versioner med exponerade sömmar. Den variant som talar till mig mest personligen är versionen som är täckt med ett tunt lager vit färg. Den vita färgen spricker långsamt när du bär skorna för att visa lädret under. Vit ska symbolisera "nytt" eller "rent" vilket är passande med tanke på att de blir mindre vita med tiden.

Number (n)ine charles manson tee ss06

Number (n)ine är ett japanskt streetwear märke som tar mycket inspiration från grunge och punkkulturen. Tröjan har slitningar runt kragen och mugshoten från 1968 på sektledaren och mördaren Charles Manson tryckt på framsidan. Tröjan är inspirerad av Axl Rose som hade på sig en Charles Manson tröja på sig på scen. Axl Rose hade troligtvis bara på sig den för att göra folk upprörda. Jag önskar att jag en dag kan äga och bära tröjan i samma syfte som Mr Rose.