aktuellt

Expedition Hälsa är ett treårigt projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden som startade i mars 2022 och har sitt säte i Malmö. Projektets syfte är att säkerställa barns rätt till hälsa och utveckling, med fokus på rättigheter, identitet, kropp, sexualitet, samtycke och relationer. Det gör vi genom att tillsammans med barn i åldern 4-9 år ta fram...

Uppdatering: alla tjänster är tillsatta.
Vi söker nu flera stjärnor till projektet till rollerna som projektledare, kommunikatör, sexolog och pedagog! Läs mer och ansök på projektsidan.

Projektet Bästa möjliga hälsa! är ett kunskapshöjande projekt som riktar sig mot barn, pedagoger och vårdnadshavare för att öka barns möjligheter till bästa möjliga...

Det lilla men prisade Tallbergs förlag samarbetar nu med föreningen Jämlikt.nu för att bidra till en bättre värld genom Handlingsbok för förändring. Därmed finns boken nu att köpa via förlaget, eller genom all nätbokhandel, som t.ex. Bokus och Adlibris.

Idag har Linn Alenius för Jämlikt.nu utbildat Unga Vidare i Landskrona i jämställdhetsintegrering och horisontella principer. Så klokt att ta in oss redan i projektstarten! Utbildningen är en del av ett pågående samarbete med Landskrona stad.

Årsmöte 2020

24.02.2020

Hurra! Årsmötet är avklarat, och vilket år vi kunde lägga bakom oss! Verksamhetsberättelsen har nog aldrig varit så rik på exempel på hur vi kunnat bidra till en mer jämlik värld.

Bokrelease!

27.08.2019

Nu kommer den äntligen; HANDLINGSBOK FÖR FÖRÄNDRING! Boken som samlar erfarenheterna från det treåriga Allmänna arvsfondsprojektet Uppdrag Ninjas som Linn Alenius och Johanna Ivarsson drev tillsammans med ungdomar i Lund och Landskrona. Boken är skapad med dem och skriven av Linn, Johanna och Karin Salmson som också är bokens redaktör.
I boken...

En hel vecka, lördag till lördag, blir det fokus på De Globala målen och Agenda 2030 då vi tillsammans med HELA Ideella och Landskronas många föreningar har en festivalvecka med sjuhelsikes många aktiviteter dagligen. Så mycket kunskap att inhämta och så mycket att inspireras av. Dessutom en chans för föreningar att få 10 000 kronor för att dra...

Helt fantastiskt: Vår ansökan för Agenda 2030 och Globala målen för hållbar utveckling gick igenom! Nu sprider vi kunskap, hopp och engagemang!

VÅRENS FOKUS

03.05.2019

Föreningen är som alltid öppen för medlemmarnas initiativ. I vår ligger vårt fokus på:

På Basilika i Landskrona hölls den nya styrelsens första möte. Vi avtackade Sofie Olovsson som ordförande och valde in Karin Salmson till posten. Firmatecknare jämte kassör Linn Alenius är fortsatt Anette Bergmasth.