Vad tycker malmöborna om Folkets park?

centrala delen av Malmö ligger det en välkänd och en väldigt omtyckt plats, nämligen Folkets Park. Här samlas lokalbefolkningen och besökare, där det erbjuds en mängd olika aktiviteter och evenemang. Parken erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för människor i alla olika åldrar. Den är bland annat utrustad med lekplatser för barn, grönområden för picknick och avkoppling samt motionsspår för dem som vill träna.


Här finns något för alla

Vi gick ut i folkets park en dag i juni för att fråga allmänheten om deras faktiska åsikter om parken. Vi intervjuade bland annat två barnfamiljer. De uttryckte att det är en rolig och barnsäker plats. Det finns massor med roliga aktiviteter för barnen men att föräldrarna njuter av att vara ute i den mysiga parken.

Vi hann också med att intervjua en kvinna som arbetade i parken, samt ett äldre par.

Vi intervjuade familjer och besökare tycker att det finns något för alla, dessutom är det barnsäkert vilket gör parken till en perfekt plats för alla olika åldersgrupper. Bland annat så tycker de att det arrangeras regelbundet evenemang och aktiviteter som gör att alla kan delta och skapa en samhällsgemenskap.

"Jag önskar att djuren fanns kvar"

Karin, 38 år, berättar hur betydelsefull parken är för hennes barnbarn. Dock så önskar de flesta besökare ifall djuren som man hade innan hade funnits kvar och är starkt önskade av de flesta. Men trots det med sin unika kombination av grönområden, nöjesanläggningar och social samhällsgemenskap har Folkets Park blivit en viktig del av det svenska kulturarvet.